Αρχική

Καλώς ήρθατε στο σχολείο μας.

Το 12ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ και η ανέγερση του οποίου ολοκληρώθηκε το 2016.

Το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται το σχολείο είναι ιδιοκτησίας του δήμου Τρίπολης και έχει εμβαδό 2.074,55 τ.μ.. Περικλείεται από ανώνυμη οδό και πεζοδρόμους και βρίσκεται στο Ο.Τ 755 της Επέκτασης Σταδίου.

 

Μπροστά του βρίσκεται χώρος πρασίνου που εξασφαλίζει απόσταση από την περιφερειακή οδό, πλάτους 17 μ. για αποφυγή ηχορύπανσης και έκθεσης των μαθητών σε δρόμο μεγάλης κυκλοφορίας.

Το 12ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης στεγαζόταν μέχρι πρότεινος στο χώρο της Ακαδημίας. Η ανάγκη μετεγκατάστασής του προέκυψε λόγω ανεπάρκειας χώρων και παλαιότητας του υπάρχοντος κτηρίου.

Η οικοδομική άδεια που εκδόθηκε για το νέο σχολείο αφορά σε διώροφο κτήριο συνολικού εμβαδού 1244 τ.μ. με έξι αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια φυσικών επιστημών πληροφορικής και ξένων γλωσσών, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που λειτουργεί και σαν κλειστός χώρος άθλησης, γραφεία διδασκόντων, βιβλιοθήκη, μικρό ιατρείο καθώς και όλους τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους.

Επίσης υπάρχει τμήμα υπογείου όπου θα βρίσκονται το λεβητοστάσιο – μηχανοστάσιο, δεξαμενή νερού και αποθηκευτικοί χώροι.
Ο προαύλιος χώρος διαμορφώνεται με περίφραξη, χώρους πρασίνου, βρύση, πέργκολα και ελευθέρους χώρους για να φιλοξενεί τους μαθητές.

Όλοι οι χώροι είναι προσβάσιμοι και για ΑΜΕΑ με μελέτη προσβασιμότητας. Για το λόγο αυτό υπάρχει και ανελκυστήρας και ειδικοί χώροι υγιεινής.